American pancakes met fruit en noten
American pancakes met fruit en noten

American pancakes met fruit en noten

Het ultieme Amerikaanse ontbijt: pannenkoeken met vers fruit en noten.

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ongezouten roomboter

100 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

volkoren tarwemeel

2½ g

baksoda

1 tl

gemalen kaneel

1 el

rietsuiker

½ tl

zout

300 ml

karnemelk

1

middelgroot ei

4 el

honing

100 g

blauwe bessen

100 g

frambozen

50 g

ongezouten walnoten

Dit heb je nodig

  • zeef

Het ultieme Amerikaanse ontbijt: pannenkoeken met vers fruit en noten.

Aan de slag

1

Smelt de helft van de boter op laag vuur in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter bijna gesmolten is.

2

Zeef boven een kom het bakmeel, tarwemeel, de baksoda en kaneel. Meng de rietsuiker en het zout erdoor. Roer met een garde de karnemelk en gesmolten boter door het meelmengsel tot een dik, glad beslag ontstaat. Klop het ei erdoor.

3

Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar. Keer ze als het beslag bijna gestold is (na ca. 3 min.) en bak nog 2 min. op de andere kant. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.

4

Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Schenk over elke stapel een eetlepel honing en schep de blauwe bessen en frambozen erop. Breek de walnoten in stukjes en strooi erover.

tip

serveertipPancakes bij een brunchbuffet? Serveer ze dan op een grote platte schaal.

variatietipJe kunt ook kant-en-klare american pancakes gebruiken (koelvers).

variatietipLekker met blaadjes munt en karamelpopcorn.