Dubbele capreseburger

Receptvideo

- 03:19 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor een zomerse barbecue? Met deze dubbele capreseburger zet je je bbq-gasten écht iets verrassends voor.

Dubbele capreseburger maken:
Steek de barbecue aan. Snijd 4 trostomaten en 250 gram buffelmozzarella in plakken. Meng 500 gram half-om-halfgehakt met 1 ei en 2 eetlepels paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie.

Gril de tomaat 2 minuten op de barbecue. Keer halverwege. Halveer 4 ciabatta’s en rooster ze 2 minuten met de snijkant naar beneden op de barbecue. Verwijder de vershoudfolie van de burgers. Leg de burgers op de barbecue en gril ze in 6 minuten gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met 2 eetlepels extra vierge olijfolie.

Burgers beleggen
Verdeel 75 gram rucola over de onderste helften van de broodjes. Beleg met een burger, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicumblaadjes. Maak zo nog een ‘laag’. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in. Zo maak je ’n dubbele capreseburger.