Texmex fajitas

Receptvideo

- 04:14 min.

Op zoek naar een Mexicaans recept voor fajitas? Deze texmex fajitas met vlees wil je niet missen!

Texmex fajitas maken:
Pers 1 perssinaasappel en 1 limoen uit. Snijd 3 tenen knoflook fijn. Dep 2 ribeyes (AH Excellent) droog met keukenpapier en leg ze in een schaal waar ze net in passen. Meng het sinaasappel- en limoensap met de 1 eetlepel worcestersaus, de knoflook en 3 eetlepels olijfolie en schenk over het vlees. Laat afgedekt buiten de koelkast 2 uur marineren.

Vlees grillen
Snijd 2 uien in ringen. Verwijder de zaadlijsten van 2 zoete puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan. Gril de ribeyes 3 tot 4 minuten. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

Tortilla’s
Gril ondertussen de ui en paprika 4 minuten in de grillpan. Schep regelmatig om. Voeg de laatste minuut 3 eetlepels jalapeños toe. Verwarm 8 tortillawraps in een koekenpan. Snijd het vlees in dunne reepjes. Serveer de tortilla’s met het vlees, de groenten en 125 milliliter zure room. Zo maak je texmex fajitas.