Quinoasalade met goudbruine tofu

Receptvideo

- 05:59 min.

Op zoek naar een lekkere maaltijdsalade? Maak eens een Quinoasalade met goudbruine tofu!

Quinoasalade met goudbruine tofu maken:
Laat 375 gram tofu uitlekken, snijd in plakken van 1 centimeter en dep droog. Bestrooi de tofu met 1 theelepel gemalen piment en 1 theelepel paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat marineren. Kook 300 gram quinoa in ruim water 8 minuten. Giet af, spoel met koud water, giet opnieuw af en schep in een schaal. Verwijder ondertussen het steeltje van 1 rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd 4 salade-uitjes in ringetjes. Snijd 1 rode paprika en 100 gram gedroogde abrikozen in stukjes. Pers 2 limoenen uit. Maal 100 gram spinazie, 15 gram koriander en 15 gram muntblaadjes met de peper, en salade-uitjes in de keukenmachine fijn. Houd wat spinazie, koriander- en muntblaadjes achter voor garnering.

Roerbakken
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak 60 gram walnoten en 1 rode paprika 5 minuten. Schep regelmatig om. Doe in een schaal en meng de abrikozen erdoor. Meng de quinoa met het spinaziemengsel. Breng op smaak met het limoensap en 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Schep het paprikamengsel erdoor. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu in 4 minuten goudbruin. Keer halverwege.

Avocado snijden
Snijd 1 avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Verkruimel 50 gram witte kaas. Verdeel de tofu, avocado, witte kaas en 1 bakje tuinkers over de quinoasalade. Garneer met 4 eetlepels magere yoghurt, de achtergehouden spinazie, koriander en munt. Zo maak je quinoasalade met goudbruine tofu.