Ratatouille

Receptvideo

- 03:01 min.

Ratatouille maken:
Snijd 1 aubergine in stukken en 1 courgette in halve plakken. Bestrooi beide groenten met zout en doe ze in een vergiet. Laat 1 uur staan. Snijd 2 uien in ringen en 3 tenen knoflook in plakjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de uien tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de knoflook toe. Ris de blaadjes tijm van de 3 takjes.

Paprika, aubergine en courgette
Verwijder de zaadlijsten van 2 zoete puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Haal de aubergine uit het vergiet en dep droog. Bak de paprika en aubergine al omscheppend mee met het ui-knoflookmengsel. Schep de tijmblaadjes door de groenten. Doe de deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur 20 minuten sudderen. Dep de courgette droog. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de courgette.

Tomaten ontvellen
Snijd 4 tastytomtomaten kruislings in, dompel ze onder in kokend water, leg ze daarna in een kom met koud water en pel de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de tomaat en de gebakken courgette toe aan het auberginemengsel en laat 15 min. zonder deksel op laag vuur sudderen tot het meeste vocht is verdwenen. Schep af en toe om, maar niet te vaak: het is de bedoeling dat de groenten heel blijven. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. Lekker met rijst. Zo maak je ratatouille.