Huzarensalade nieuwe stijl

Receptvideo

- 04:14 min.

Ben je op zoek naar een lekker Hollands recept? Ga dan eens aan de slag met dit recept voor huzarensalade. Eet smakelijk!

Huzarensalade nieuwe stijl maken:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Halveer 250 gram romaatjes en leg ze met de platte kant naar boven in een ovenschaal van 25 bij 35 centimeter. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie extra vierge. Zet ongeveer 1 uur in de oven. Laat daarna afkoelen.

Aardappelen schillen
Schil 800 gram vastkokende aardappelen en snijd in blokjes van 1 centimeter. Kook de aardappelen 5 minuten in water met zout. Giet af, spoel koud en doe in een schaal. Snijd de houtachtige onderkant van 500 gram groene asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 centimeter. Kook ze 3 minuten. Giet af, spoel koud en doe bij de aardappelen.

Kook 3 eieren 6 tot 8 minuten. Houd van 15 gram basilicum een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd 160 gram serranoham in reepjes. Maak een dressing van het fijngesneden basilicum, 4 eetlepels olijfolie extra vierge en 2 eetlepels wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de ham en dressing door de aardappel en asperge. Snijd de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. Garneer met de achtergehouden blaadjes basilicum. Zo maak je huzarensalade nieuwe stijl.