Huzarensalade in een glaasje

Leuk & snel

- 00:45 min.

Huzarensalade is een echte klassieker voor de paasdagen. Je serveert deze huzarensalade met rundvlees in een gezellig glaasje en je verstopt er een half gekookt eitje in – het blijft tenslotte Pasen! Lekker én handig te serveren als borrelhapje of bij de paasbrunch.

INGREDIËNTEN
180 g rundersoepvlees (schaal 315 g)
1 laurierblaadje
2 eieren
50 g winterpeen
2 vastkokende aardappelen
4 cornichons
2 el zilveruitjes
50 g tuinerwten (zak 450 g, diepvries, ontdooid)
3 el mayonaise
1 kropsla
½ tl paprikapoeder

Keukenspullen
4 cocktailglazen

Vlees koken
Doe het vlees in een pan met het blaadje laurier en 500 ml water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 2 uur zachtjes koken op laag vuur, tot het helemaal zacht is en lijkt op draadjesvlees. Laat iets afkoelen.Schep het vlees met een schuimspaan uit de bouillon en trek het met je vingers in kleine plukjes. Verwijder eventuele vliesjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. 

Eieren koken
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water om ze te laten schrikken. Pel en halveer ze. 

Groenten snijden en koken
Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Schil de aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de winterpeen en aardappel in 8 min. beetgaar in de bouillon. Giet af en laat iets afkoelen.

Huzarensalade maken
Snijd de cornichons in blokjes van een ½ cm. Snijd de zilveruitjes fijn. Meng het vlees met de winterpeen, aardappel, tuinerwten, cornichons en zilveruitjes. Meng met 1 el mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. 

Huzarensalade opmaken
Haal 4 blaadjes kropsla los. Was en droog de blaadjes. De rest wordt niet gebruikt. Leg de blaadjes sla in de glaasjes en verdeel de huzarensalade erover. Roer de rest van de mayonaise los met een ½ el water. Leg de halve eieren met de bolle kant omhoog op de huzarensalade en bedek de bovenkant met de losgeroerde mayonaise. Bestuif met het paprikapoeder. 

TIP Was en droog de rest van de kropsla en dek het af met vochtig gemaakt keukenpapier. Zo kun je het ca. 2 dagen bewaren in de koelkast en het gebruiken in een salade.