Aspergeragout in een pasteibakje

Leuk & snel

- 00:32 min.

Hoe je vegetarische ragout maakt? Wij gebruiken verse witte asperges, boter, bloem en natuurlijk room. Vullen maar die pasteibakjes!  

VOORGERECHT – 4 PERS – 25 MIN.

INGREDIËNTEN
25 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
500 g verse witte asperges
1 liter water
1 tl zout
4 pasteibakjes
50 ml slagroom
4 takjes verse bladpeterselie

Boter en bloem mengen
Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen. Haal van het vuur.

Asperges koken
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout. Kook hierin de asperges 8 min. Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zeef het kookvocht.

Vegetarische ragout maken
Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg intussen al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon toe aan de boter en bloem. Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken.

Pasteitjes vullen
Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken. Breng op smaak met witte peper en eventueel zout. Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.