Oranje tompouce in een glaasje

Receptvideo

- 00:58 min.

Oranje boven! Met Koningsdag mag een oranje tompouce natuurlijk niet ontbreken, dus we gaan proosten op de koning met deze oranje tompouce in een glaasje! En met dit makkelijke recept sta je voor je het weet op de vrijmarkt! Aan de slag dus.

INGREDIËNTEN
4 plakjes diepvries bladerdeeg
50 g poedersuiker
½ tube oranje regenboogkleurstof (Cake Décor)
1 el sinaasappelsap
250 ml halfvolle melk
75 g mix voor banketbakkersroom (pakje)
60 g slagroom in spuitbus

Keukenspullen
4 glaasjes

Bladerdeeg bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Leg een bakplaat of braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in 15 min. goudgeel en gaar in de oven. Verwijder de laatste 5 min. de bakplaat of braadslede en keer de plakjes om. Laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur. 

Glazuur voor tompouce maken
Roer de poedersuiker met de kleurstof en het sinaasappelsap tot een dik, lopend glazuur. Bestrijk de helft van het bladerdeeg met het glazuur en laat ca. 15 min. opstijven in de koelkast. 

Banketbakkersroom maken
Doe ondertussen de melk en de mix voor banketbakkersroom in een kom en mix met een mixer 1-2 min. tot een glad mengsel. 

Oranje tompouce in een glaasje maken
Breek het ongeglazuurde bladerdeeg in stukken en verdeel deze over de glaasjes. Verdeel de banketbakkersroom en slagroom erover, breek het glazuurde bladerdeeg in stukken erover en serveer.