Broccoli-zalmschotel

Receptvideo

- 04:08 min.

Ovenschotel met broccoli en zalm maken? Dit recept bevat lekker veel groenten.

Aardappelen, groente en zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 500 gram kruimige aardappelen en 500 gram knolselderij. Snijd de aardappelen en knolselderij in gelijke stukken. Kook de aardappelen en knolselderij samen in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd 500 gram broccoli in kleine roosjes en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli en 1 eetlepel gedroogde dragon toe aan de knoflook en bak 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Snijd 300 gram zalmfilet in stukjes van 1 bij 1 centimeter. Verdeel de broccoli en zalm over de bodem van een ovenschaal met een doorsnede van 26 centimeter.

Saus maken
Verhit 25 g boter in een steelpan, voeg 25 gram bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt 5 minuten. Voeg 250 milliliter volle melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Rasp ondertussen de gele schil van een citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd tweederde van 15 gram dille fijn, houd de rest apart als garnering. Roer het citroenrasp, de fijngesneden dille, peper en eventueel zout door de saus. Schenk over de broccoli in de ovenschaal.

Puree van aardappel en knolselderij
Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg met 25 gram boter, 1 eetlepel mierikswortel, 100 milliliter volle melk, peper en eventueel zout toe en stamp met een pureestamper tot puree. Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Garneer met de rest van de dille en serveer met de citroenpartjes.