Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel

Receptvideo

- 03:00 min.

Lekker: hazenrugfilet, het meest malse stukje vlees van de haas. Perfect voor een feestelijk (kerst)diner.

Gegrilde venkel
Kook 275 gram notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het groen van 3 venkelknollen en snijd ze in de lengte in plakken van een halve centimeter. Laat de stronk zitten, zodat de plakken niet uit elkaar vallen. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en snijd een halve teen knoflook fijn. Doe de rozemarijn en knoflook in een schaal. Meng met 4 eetlepels olijfolie en met de venkel. Verhit een grillpan en gril de venkel in porties 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Hazenrug bereiden
Vouw ondertussen de dunnere uiteinden van 4 hazenrugfilets naar het midden, zodat de filets overal even dik zijn. Zet ze vast met een cocktailprikker. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de filets op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de filets in 3 minuten rosé. Neem het vlees uit de pan, leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Jus
Voeg ondertussen 380 milliliter wildfond, 280 milliliter cream sherry en 1 theelepel jeneverbessen toe aan het achtergebleven bakvet en laat 10 minuten op hoog vuur koken. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en breng de jus op smaak met peper en eventueel zout. Meng 3 eetlepels rozijnen door de rijst. Serveer de hazenrugfilets met de rijst, gegrilde venkel en jus.