Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen

Receptvideo

- 02:37 min.

De lekkerste smaken in één gerecht. Maak stap voor stap varkensfilet uit de oven met zoet-kruidige groenten. Het vlees is fris en pittig tegelijk.

Groenten roosteren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil 200 gram pastinaak en 600 gram regenboog winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte. Boen 1 kilo roodschillige aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten. Meng de aardappelen, pastinaak en peen met 3 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels anijszaad en 2 theelepels zeezout en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster rond het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.

Vlees bereiden
Bestrijk ondertussen 525 gram varkensfiletgebraad op kamertemperatuur met 1 eetlepel arachideolie. Meng 2 theelepels zeezout met een halve eetlepel lemon pepper specerijen op een bord en rol het vlees erdoor. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een koekenpan en braad het vlees in 5 minuten rondom aan. Neem uit de pan en leg het vlees in een ovenschaal van 20 bij 20 centimeter. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees. Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 graden. Dit duurt ongeveer 35 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat het 15 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de groenten.