Kerstrol met Griekse yoghurt

Receptvideo

- 03:28 min.

Deze kerstrol met Griekse yoghurt is de perfecte afsluiter van je kerstdiner. Je maakt ‘m gemakkelijk zelf met deze stap voor stap receptvideo.

Het beslag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop met een mixer 4 eieren met 100 gram rietsuiker in 5 minuten dik en luchtig. Spatel er 100 gram zelfrijzend bakmeel en 2 theelepels koek- en speculaaskruiden door. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en spatel het rasp door het beslag.

Deeg bakken en rollen
Bekleed een braadslee van 31 bij 23 centimeter met bakpapier. Verdeel het beslag over de braadslee. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak in ongeveer 10 minuten in het midden van de oven gaar. Bestrooi een vel bakpapier met 20 gram fijne kristalsuiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe. Verwijder het bakpapier waar de cake op is gebakken. Rol het deeg strak op met het bakpapier met de suiker ertussen. Draai de zijkanten van het papier dicht, als een snoepje. Laat het 1 uur afkoelen.

Meng 300 g Griekse yoghurt met 75 g snackfruit, 3 eetlepels geraspte kokos en 2 zakjes vanillesuiker. Rol de deegrol weer voorzichtig uit en bestrijk met het yoghurtmengsel. Laat 3 centimeter aan het einde van de korte kant onbedekt. Rol de cake weer op, maar dan zonder papier.

Rol afmaken
Meng 200 gram Griekse yoghurt met 2 zakjes vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk rondom gelijkmatig met de vanilleyoghurt. Bestrooi met 50 gram snackfruit of maak daar mooie kerstvormpjes mee. Zo maak je ’n kerstrol met Griekse yoghurt.