bewaar
Griekse yoghurt met appelcompote
Griekse yoghurt met appelcompote
bewaar

Griekse yoghurt met appelcompote

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

Elstar appels

3 cm

verse gember

1 tl

gemalen kaneel

4 el

kokospalmsuiker

25 g

ongezouten roomboter

500 g

Griekse yoghurt (0% vet)

50 g

gedroogde abrikozen zonder pit

1 el

kraanwater

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

Aan de slag

1

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.

2

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.

3

Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griekse yoghurt met appelcompote

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig