Spinaziesouffle met blauwaderkaas

Receptvideo

- 02:28 min.

Als voorgerecht eens vegetarische spinaziesoufflés met blauwaderkaas proberen? Met deze receptvideo bij de hand weet je zeker dat het lukt!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 300 gram verse spinazie grof. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3 tot 4 minuten slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Verkruimel 100 gram Hollandse blauwaderkaas. Verhit 125 gram crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer het glad.

Soufflémengsel maken
Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits 2 eieren, doe de eiwitten in de vetvrije kom. Zorg dat er geen eigeel in het eiwit komt, anders worden de eiwitten niet stijf. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, 1 eetlepel bloem en peper en eventueel zout toe. Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel.

Vet 4 eenpersoonssouffléschaaltjes in. Schep het mengsel in de schaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Zo maak je spinaziesouffés met blauwaderkaas.