Ganache maken

Instructievideo

- 01:43 min.

Ganache is de basis voor bonbonvullingen, taartvullingen en truffels en bestaat uit slagroom en chocolade. Daar kun je noten, specerijen en drank als extra smaakmakers aan toevoegen. In deze video laat Allerhande je zien hoe je ganache maakt.

Room koken
Voor een ganache van pure chocolade is de verhouding chocolade - slagroom 1 op 1. Voeg je wat likeur toe, dan minder je de hoeveelheid slagroom. Breng de room tot tegen de kook aan. Laat een smaakmaker, zoals een opengesneden vanillestokje, meetrekken.

Chocolade hakken
Ondertussen hak je de chocolade in kleine stukjes. Deze chocolade heeft een hoog cacaopercentage van 72%. Doe het in een kom en schenk de hete room er bij. Roer tot een gladde en homogene massa. Nu heb je een basisganache.

Variatie
Maak je truffels, roer er dan nu een flinke eetlepel zachte boter door. Of voeg gehakte noten toe. Laat de ganache in 3 uur tot kamertemperatuur afkoelen. Je kunt er dan een taart mee vullen en bestrijken. Of laat het in een bak opstijven in de koelkast. Óf snijd er blokjes uit en wentel ze door cacao of geraspte kokos. Zo maak je ganache.