Praliné maken

Instructievideo

- 01:27 min.

Wil je graag praliné maken, maar weet je niet precies hoe je dat kunt doen? Allerhande helpt je graag en laat je in deze video zien hoe je gemakkelijk zelf praliné kunt maken.

Praliné maak je van hazelnoten en karamel. 

Karamel
Leg een stuk bakpapier klaar. Doe de suiker in een roestvrijstalen steelpan met dikke bodem en voeg water toe. Laat op laag vuur de suikerkristallen oplossen. Probeer niet al te veel te roeren. Zie je geen kristallen meer, zet dan het vuur hoger en laat net zo lang koken tot het een mooie diepbruine kleur heeft.

Hazelnoten
Voeg dan de noten toe. We gebruiken hazelnoten voor een klassieke praliné, maar je kunt ook andere noten of zaden toevoegen. Roer goed tot alle noten met karamel zijn omhuld. Schenk de karamel op het stuk bakpapier en laat in circa 15 minuten afkoelen. Hak de notenkaramel grof of maal het fijn in de keukenmachine. Met grotere stukjes praliné kun je een taart of cupcake versieren. Fijngemalen door chocolade is het een perfecte vulling voor bonbons. Of verwerk het in een botercrème of strooi het over ijs. Zo maak je praliné.