Goulash

Receptvideo

- 02:24 min.

Goulash is een van oorsprong Hongaarse runderstoof. Na uren stoven heb je lekker mals rundvlees. De aardappelen, paprika en tomaat maken goulash tot een heerlijk stevige stoof.

2 uur stoven
Snipper 2 uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Snijd ondertussen 500 gram rib-runderlappen in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Voeg het vlees, 1 theelepel karwijzaad, 2 eetlepels milde paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 minuten. Doe er 1 kippenbouillontablet en 500 milliliter kokend water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

Met aardappel, paprika en tomaat
Schil 200 gram vastkokende aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak 1 groene paprika schoon. Snijd het vruchtvlees in stukjes en snijd 2 tastytom trostomaten in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 minuten gaar worden met de deksel schuin op de pan. Zo maak je goulash.