Speltpasta met broodkruim en romige prei

Receptvideo

- 02:44 min.

Italiaanse pasta met een bite. Deze Italiaanse speltpasta met romige prei heeft een stevige bite door de uitgebakken pancetta en knapperige broodkruim.

Knapperige pancetta
Verkruimel 2 sneetjes witbrood tot stukjes van ongeveer een halve centimeter. Snijd 1 knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van een halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een ruime hapjespan zonder olie of boter en bak 100 gram pancetta in 4 minuten knapperig. Keer halverwege. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

Gaar stoven
Bak in het achtergebleven bakvet het broodkruim, de knoflook en rode peper in 5 minuten goudbruin en knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken. Maak de pan schoon. Verhit 25 gram boter in dezelfde pan en bak 300 gram gesneden prei 3 minuten op hoog vuur. Voeg 300 gram tuinerwten, 125 milliliter slagroom en 2 theelepels gedroogde dragon toe en laat met de deksel op de pan in 10 minuten gaar stoven.

Pastasaus met een bite
Kook ondertussen 300 gram speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en schenk het preimengsel in een hoge kom. Rasp 100 gram Parmigiano Reggiano kaas en voeg toe aan het preimengsel. Pureer het preimengsel met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de pancetta erboven en bestrooi met het broodkruim. Serveer direct. Zo maak je speltpasta met broodkruim en romige prei.