Japanse zalmyakitori met groentenoedels

Receptvideo

- 03:01 min.

Wil je vanavond Japans eten? Geen probleem, want Allerhande biedt uitkomst met dit recept aan een spiesje.

Saus maken
Schil en rasp 2 centimeter verse gember en doe met 100 milliliter Japanse sojasaus, 50 milliliter mirin en 3 eetlepels honing in een steelpan. Pers er 2 tenen knoflook boven. Breng de yakitorisaus aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

Zalmfilet
Snijd ondertussen 300 gram zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter en rijg aan 4 satéprikkers. Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Dit noemen we julienne. Kook 250 gram fijne mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan. Voeg de komkommer, 300 gram peen julienne en 2 eetlepels sesamolie toe. Schep om en laat staan met de deksel op de pan.

Grillen
Bestrijk de zalmspiesen met yakitorisaus. Verhit een grillpan en gril de spiesen in 2 tot 3 minuten rosé. Keer elke 30 seconden en bestrijk steeds opnieuw met de saus. Serveer de mie met de zalmspiesen en besprenkel met de rest van de yakitorisaus. Zo maak je Japanse zalmyakitori met groentenoedels.