Japanse hapjes

50 kcal

30 min. bereiden

3.5/5

(55)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 100 gram sushirijst

    sushirijst

  • 100 gram shiitakes

    shiitakes

  • 3 eetlepel kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 2 eetlepel Japanse sojasaus

    Japanse sojasaus

  • 2 eetlepel sherry

    sherry

  • 2 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 1 mespunt wasabipoeder

    wasabipoeder

  • 4 takjes selderij

    selderij

  • 50 gram Hollandse garnalen

    Hollandse garnalen

  • 1 eetlepel ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 3 norivellen

    norivellen

Dit heb je nodig

  • koekenpannetje doorsnede ca. 15 cm


2001 week 14-15 - 2001 week 14-15

Aan de slag

  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes. Kook de shiitakes 2-3 min. in de suiker, sojasaus en sherry. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de wasabipoeder. Knip de selderij fijn en roer het met de garnalen door het ei. Verhit de boter in een kleine koekenpan. Bak een dikke omelet van het ei en laat hem afkoelen. Snijd de omelet in 6 stukken.

  2. Verdeel de norivellen in vieren. Verdeel de rijst in 12 porties. Druk de porties rijst samen tot een ovaalvormig bolletje en leg op een norivel. Verdeel de shiitakes over de helft van de porties rijst. Verdeel de omelet over de andere porties. Bewaar koel tot serveren.

Wat vond je van dit recept?

Japanse hapjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig