Sushi met gerookte kip
Sushi met gerookte kip
bewaar
bewaar

Sushi met gerookte kip

40 min. bereiden
92waarderingen

11 ingrediënten

Aan de slag

1

Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.

2

Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en koel met een waaier of krant.

3

Leg een nori vel op het matje. Bedek met de helft van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm. Strooi de helft van de sesamzaadjes over de rijst en bestrijk het midden van de rijst met de helft van de wasabi. Snijd de bosui in dunne reepjes. Verdeel de helft van de kipfilet over het midden van de rijst en leg de helft van de bosui erop. Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog een rol. Serveer de sushi met de sojasaus.

Sushi maken

Instructievideo - 10:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sushi met gerookte kip

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig