Japanse kipspiesjes met sesamzaad
Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Japanse kipspiesjes met sesamzaad

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

16 porties

400 g

kipfilet

1 zak

bosuitjes

100 ml

Japanse sojasaus

100 ml

medium dry sherry

3 el

suiker

1

sinaasappel

1 el

sesamzaadjes

4 el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

  • barbecue, rooster ingevet

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Rijg aan elk satéstokje afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui. Breng in een steelpan de sojasaus, sherry en suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur af. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes tot ze rondom goudbruin zijn. Stamp in een vijzel of kom de sesamzaadjes, 2 tl sinaasappelrasp en peper. Bestrijk de spiesjes met olie en rooster ze in ca. 6 min. rondom bruin en gaar. Doop de spiesjes in het sojasausmengsel en rooster nog 1 min. Herhaal 2-3 keer tot de spiesjes omhuld zijn met een donker laagje. Leg op een platte schaal en bestrooi met het sesamzaadmengsel. Serveer direct.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.