Postelein met witte kaas en oregano

Receptvideo

- 02:16 min.

Postelein behoort niet langer tot de vergeten groenten met dit recept. Zo bereid je postelein met een heerlijke dressing. De groente bevat veel ijzer.

Postelein bereiden
Snijd 2 lange repen van 1 sinaasappelschil. Pers de helft van de vrucht uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Breng in een ruime pan een laagje water met wat zout aan de kook en laat de sinaasappelschillen in 5 minuten zachtjes trekken. Was 1200 gram postelein en snijd de stelen eventueel grof. Neem de schillen uit het water en kook de postelein in het achtergebleven water in 2 tot 3 minuten beetgaar.

Dressing
Snijd 1 bosui in ringetjes. Meng in een kom met 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels citroensap en 4 eetlepels Griekse olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper, zout en 1 theelepel kaneel.

Postelein met witte kaas en oregano maken
Snijd 2 takjes oregano fijn. Laat de postelein goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit. Schep de postelein in een schaal en meng de dressing en oregano erdoor. Verkruimel er 100 gram witte kaasblokjes over en serveer. Zo maak je Postelein met witte kaas en oregano.