Zalmpakketjes met asperges en witte kaas

Receptvideo

- 02:33 min.

Met zalm kun je alle kanten op. Heb je zalm en papillotte al eens geprobeerd? Deze zalmpakketjes uit de oven zijn bijvoorbeeld heerlijk met asperges en witte kaas. In de stap voor stap receptvideo zie je precies hoe je dit maakt.

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 500 gram witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Kook de asperges 5 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Halveer ondertussen 250 gram romaatjes en snijd 1 rode ui in flinterdunne halve ringen. Schep om met 1 eetlepel Griekse olijfolie, een halve eetlepel rodewijnazijn, 1 eetlepel Griekse kruiden, peper en eventueel zout. Snijd 300 gram zalmfilet in 4 gelijke stukken.

Zalm en papillotte
Neem 4 vellen bakpapier. Verdeel hierover het tomaten-uimengsel, de zalm en de asperges en bestrooi met peper. Verkruimel er 100 gram witte kaas over. Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes. Dit noem je en papillotte. Leg op een bakplaat en bak de pakketjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Verdeel de pakketjes over 4 borden en serveer, vouw de pakketjes aan tafel open. Zo maak je zalmpakketjes met asperges en witte kaas.