bewaar
Quinoasalade met groene asperges en witte kaas
Quinoasalade met groene asperges en witte kaas
bewaar

Quinoasalade met groene asperges en witte kaas

Een groene salade die budgetproof is én in 15 min. op tafel staat? Deze quinoasalade met groene asperges en witte kaas. En nog vega ook!

15 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

driekleurenquinoa

350 g

verse groene asperge

300 g

diepvries tuinerwten

3

salade-uitjes

150 g

witte kaas in olie

2½ el

rodewijnazijn

2 el

mosterd

100 g

babyspinazie

Een groene salade die budgetproof is én in 15 min. op tafel staat? Deze quinoasalade met groene asperges en witte kaas. En nog vega ook!

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.

2

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringen. Schep de witte kaas uit de pot en verkruimel. Meng de quinoa met 3 el olie uit de pot witte kaas (per 4 personen), de asperges, tuinerwten, salade-ui, azijn, mosterd, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.