Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas
Ook quinoa kan tricolore!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g driekleurenquinoa
- 350 g groene asperges
- 300 g diepvries tuinerwten
- 3 bosuitjes
- 150 g witte kaas 45+
- 90 g koelverse basilicumpesto
- 100 g babyspinazie
Advertentie
Bereiden
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
- Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.
- Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.
- Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:
Liever een lichtere salade? Laat de quinoa dan achterwege en serveer de salade met brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 52 g
waarvan suikers 6 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 440 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas
- 250 g driekleurenquinoa
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.
- 350 g groene asperges
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- 300 g diepvries tuinerwten
Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.
- 3 bosuitjes
- 150 g witte kaas 45+
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.
- 90 g koelverse basilicumpesto
- 100 g babyspinazie
Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:
Liever een lichtere salade? Laat de quinoa dan achterwege en serveer de salade met brood.