Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas
Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas

Spinazie-quinoasalade met groene asperges, tuinerwten & witte kaas

Ook quinoa kan tricolore!

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

driekleurenquinoa

350 g

groene asperges

300 g

diepvries tuinerwten

3

bosuitjes

150 g

witte kaas 45+

90 g

koelverse basilicumpesto

100 g

babyspinazie

Ook quinoa kan tricolore!

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukjes en tuinerwten 4 min.

3

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verkruimel de witte kaas.

4

Meng de quinoa met de pesto, bosui, spinazie en de helft van de witte kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de rest van de kaas.

tip

variatietipLiever een lichtere salade? Laat de quinoa dan achterwege en serveer de salade met brood.