Toast met lentegroenten en gepocheerd ei

Receptvideo

- 02:50 min.

Knapperige toast, frisse groenten en een gepocheerd eitje. Laat de brunch maar beginnen!

Lentegroenten
Halveer 360 gram tomatenmix en doe in een kom. Meng 1 eetlepel wittewijnazijn, 1 theelepel suiker en een halve theelepel zout erdoor. Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook 100 gram aspergetips 3 minuten. Giet af, spoel onder koud stromend water en voeg toe aan de tomaten. Snijd 1 bos radijs in partjes en voeg toe aan de groenten.

Eieren pocheren
Snijd 1 petit boule beurre brood in 8 sneetjes en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan en gril het brood 3 minuten. Keer halverwege. Verdeel het over 4 borden. Breng een laag water van 6 cm aan de kook in een hapjespan en voeg 1 eetlepel wittewijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 minuten.

Toast met lentegroenten en gepocheerd ei
Bestrijk ondertussen het brood met 2 eetlepels ambachtelijke mayonaise. Schep de salade van lentegroenten erop. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct. Zo maak je toast met lentegroenten en gepocheerd ei.