Brioche met gepocheerd ei

Receptvideo

- 03:32 min.

Zin in een bijzonder lekker ontbijt? Probeer dit recept voor brioche.

Brioche met gepocheerd ei maken
Splits 1 ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, 1 el azijn en 3 el water. Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan. Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit.

Smelt 150 g boter in een steelpan. Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen.

Ei pocheren
Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg 4 el azijn toe. Breek 1 ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier). Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren.

Serveren
Besmeer het brood met 25 g boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Bestrooi met peper en zout en schep de saus erover.

Zo maak je Brioche met gepocheerd ei. Eet smakelijk!