Vegabowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei

Leuk & snel

- 00:35 min.

Boerenkool en quinoa gaan prima samen in deze bowl! Met avocado, amandelen en een gepocheerd ei heeft dit wintergerecht alles in zich om je de koude maanden door te helpen.

INGREDIËNTEN
300 g gesneden boerenkool
3 el sojasaus

2 el (olijf)olie
300 g driekleuren- quinoa (zak, AH Biologisch)
1 el azijn
4 eieren
200 g snoeptomaten
2 eetrijpe avocado’s
4 el gerookte amandelen (zak 150 g)
bakpapier

Boerenkool roosteren
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boerenkool met de sojasaus en olie. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven 18-20 min. Schep halverwege om.

Eieren pocheren
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek hier 1 ei boven. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Herhaal met de andere eieren.

Vegetarische bowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei maken
Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Hak de amandelen grof. Verdeel de quinoa, boerenkool en tomaatjes over 4 kommen. Verdeel de plakjes avocado als een waaier over de kommen, leg het gepocheerde ei erop en bestrooi met de amandelen.