Brioche met gekookt ei, kaas, spek, groene asperges en spinazie

Receptvideo

- 00:38 min.

Het lekkerste zoete brood is wat ons betreft brioche. En vanaf nu maak je daar ook je favoriete sandwich mee, zoals deze bijvoorbeeld: brioche met gekookt ei, kaas, spek, groene asperges en spinazie. Dit is een broodje bomvol lente!

INGREDIËNTEN
4 scharreleieren
8 plakken ontbijtspek
400 g spinazie
175 g groene asperges
1 briochebrood
50 g roomboter (op kamertemperatuur)
4 plakken jong belegen kaas

Keukenspullen
grillpan

Eieren koken
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Spek bakken
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de spinazie in de hapjespan met het achtergebleven vet in delen tot het net slinkt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.

Groene asperges grillen
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en halveer de asperges in de breedte. Gril ze 5 min. Keer halverwege.

Sandwiches van brioche maken
Snijd de brioche in 8 sneetjes van 2 cm breed. Bestrijk alle kanten met de boter. Gril de sneetjes brood in delen 1 min. in de grillpan. Keer halverwege. Beleg 4 sneetjes brioche met de kaas en het ontbijtspek. Leg de eieren er in het midden op, verdeel de spinazie als een ‘nestje’ eromheen en leg de asperges erop. Dek af met de rest van de brioche, druk voorzichtig aan en snijd met een scherp mes doormidden zodat het mooie helften worden. Serveer direct.