Chocoladetaart met amandelen (torta Caprese)

Receptvideo

- 03:05 min.

Vandaag bakken we niet zomaar een chocoladetaart, maar een echte torta Caprese. Een klassieke Italiaans recept voor choco-amandeltaart. Lekker als dessert en glutenvrij.

Chocoladebeslag maken
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Splits 6 eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Mix de eidooiers met 2 eetlepels rum en 100 gram rietsuiker tot een dikke massa.

Rooster 300 gram amandelen 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord. Breek 200 gram extra pure chocolade boven de kom van de keukenmachine in stukken. Doe de amandelen erbij en maal fijn. Smelt ondertussen 200 gram boter in een steelpan en schenk het bij het noten-chocolademengsel terwijl de keukenmachine aan staat.

Roer met een garde het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel. Klop de eiwitten met 100 gram rietsuiker en 1 mespunt zout tot stijve pieken. Spatel voorzichtig door het chocoladebeslag.

Torta Caprese (chocoladetaart met amandelen) bakken
Doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar. De bovenkant moet nog licht terugveren als je er voorzichtig op duwt. Neem de taart uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen. Bestrooi de torta Caprese voor serveren met 2 eetlepels poedersuiker. Zo maak je chocoladetaart met amandelen.