Polentataart met gekonfijte sinaasappel & sinaasappelsiroop

Receptvideo

- 04:31 min.

Glutenvrij bakken met maisgries. Deze taart is bedekt met friszoete plakken sinaasappel en sinaasappelsiroop.

Sinaasappelsiroop
Snijd 1 sinaasappel in zo dun mogelijke plakken. Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels en pers de vruchten uit. Laat in een steelpan 150 gram fijne kristalsuiker met 150 milliliter kraanwater oplossen. Voeg de sinaasappelplakken toe en dek af met een stukje bakpapier. Laat 25 minuten op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Polentataart maken
Verwarm de oven voor op 170 graden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 200 gram pecannoten in 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer en doe in een grote mengkom. Zeef 200 gram polenta en 3 theelepels bakpoeder boven de kom met pecannoten en schep om.

Doe het rasp met 200 gram fijne kristalsuiker, 125 gram crème fraîche en een mespunt zout in de keukenmachine en laat 4 minuten draaien. Laat de machine aan staan en voeg 1 voor 1 5 eieren toe tot het goed vermengd is. Meng het dunne beslag voorzichtig door het polentamengsel. Schenk het beslag in de ingevette taartvorm en bak ca. 30 minuten in het midden van oven.

Controleer na 25 minuten op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm op een rooster afkoelen.