Friszoete sinaasappel-bietsalade

Receptvideo

- 02:12 min.

Deze fris zoete salade bestaat uit sinaasappelschijfjes, rode bietjes, bloemkoolrijst en burrata.

Hazelnoten roosteren
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe in de vijzel en stamp grof. Rooster in dezelfde koekenpan, zonder olie of boter, de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak ze daarna grof op een snijplank.

Sinaasappel snijden zonder schil
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Let op dat je echt alleen het oranje raspt, het witte smaakt namelijk bitter. Schil dan de oranje en witte schil van deze, plus nog 1 sinaasappel af. Snijd het vruchtvlees van de twee sinaasappels in plakken en vang het sap dat daar bij vrij kan komen op. Hiervoor kan een plank met een gootje gebruikt worden.

Dressing maken
Klop 3 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp tot een dressing en voeg het opgevangen sap toe. Breng op smaak met peper.

Salade samenstellen
Halveer 200 gram babybietjes. Meng 400 gram bloemkoolrijst met de dressing. Verdeel over een grote platte schaal, met de plakken sinaasappel erover en leg de bietenhelften ertussen. Verdeel de burrata over de salade. Voeg dan het korianderzaad, de hazelnoten toe en verdeel de tuinkers erover. Bestrooi tot slot met wat peper. Eet smakelijk!