Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Receptvideo

- 01:56 min.

Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

Sinaasappelpartjes
Bereid 50 gram mihoen volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Noedels & waterkers
Meng 2 eetlepels sinaasappelsap met een halve eetlepel vissaus en 2 eetlepels zoete chilisaus tot een dressing. Snijd 15 gram koriander fijn en 1 bosuitje in ringen. Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel 75 gram waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.

Mantelschelpen grillen
Dep 12 ontdooide mantelschelpen droog en schep om met 2 eetlepels zoete chilisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 minuten. Keer halverwege. Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer. Zo maak je gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel.