Aziatisch vispakketje

Receptvideo

- 04:02 min.

Surprise! Wat zit er in deze heerlijke pakketjes uit de oven? Gestoomde vis, peultjes en paprika met typisch oosterse smaken.

Rijst, groente en smaakmakers
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 200 gram pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd 200 gram peultjes in de lengte in dunne reepjes. Halveer 1 rode paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil 3 centimeter verse gember en rasp. Verwijder de steelaanzet van 1 rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder de buitenkant van 1 stengel citroengras en snijd de stengel fijn.

Meng de peultjes, paprika, gember, peper, het citroengras, 150 gram peen julienne en 1 eetlepel groene curry kruidenpasta in een kom. Rasp er 50 gram santen boven en meng erdoor.

Vispakketjes
Verdeel 400 gram tilapiafilet over de stukken bakpapier. Besmeer het bakpapier rond de vis met 1 eetlepel kokosolie en verdeel de groenten erover. Bestrooi eventueel met zout. Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat.

Giet 100 milliliter kokosmelk in de pakketjes en rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.

Kokosrijst maken
Verhit ondertussen 1 eetlepel kokosolie in een wok en bak de rijst met 2 eetlepels groene curry kruidenpasta 3 minuten op middelhoog vuur. Schenk er 100 milliliter kokosmelk bij en warm nog 3 minuten door. Leg de vispakketjes op 4 borden en vouw ze open aan tafel. Serveer met de rijst. Zo maak je Aziatische vispakketjes met kokosrijst.