Aziatisch vispakketje met kokosrijst

In de oven stoomt de hete kokosmelk in de pakketjes de groenten en de vis gaar en geeft ze meteen een lekkere oosterse smaak.

560 kcal

35 min. bereiden, 15 min. oventijd

pittig

3.8/5

(40)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 200 gram pandanrijst

    pandanrijst

  • 200 gram verse peultjes

    verse peultjes

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 3 cm verse gember

    verse gember

  • 1 rode peper

    rode peper

  • 1 stengel koelverse sereh citroengras

    koelverse sereh citroengras

  • 150 gram peen julienne

    peen julienne

  • 3 eetlepel Blue Elephant groene currypasta

    Blue Elephant groene currypasta

  • 50 gram santen kokoscrème

    santen kokoscrème

  • 400 gram koelverse tilapiafilets

    koelverse tilapiafilets

  • 2 eetlepel kokosolie

    kokosolie

  • 200 ml kokosmelk

    kokosmelk

Dit heb je nodig

  • bakpapier


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

  2. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verwijder de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de stengel fijn.

  3. Meng de peultjes, paprika, gember, peper, het citroengras, de peen en 1 el van de currypasta in een kom. Rasp de santen erboven en meng erdoor.

  4. Leg op elk stuk bakpapier een gelijk stuk vis. Besmeer het bakpapier rond de vis met de helft van de kokosolie en verdeel de groenten erover. Bestrooi eventueel met zout.

  5. Vouw de zijkanten van het bakpapier over de vis heen en vouw vervolgens de voor- en achterkanten naar boven toe zodat een pakketje ontstaat. Giet de helft van de kokosmelk in de pakketjes en rol het papier zo op, dat de pakketjes vast blijven zitten en er straks geen stoom kan ontsnappen. Zet de pakketjes op de bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

  6. Verhit ondertussen de rest van de kokosolie in de wok en bak de rijst met de rest van de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de rest van de kokosmelk erbij en warm nog 3 min. door.

  7. Leg de vispakketjes op borden en vouw ze open aan tafel. Serveer met de rijst.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

  • Aziatisch vispakketje met kokosrijst

    Instructievideo - 04:02 min.

Wat vond je van dit recept?

Aziatisch vispakketje met kokosrijst

In de oven stoomt de hete kokosmelk in de pakketjes de groenten en de vis gaar en geeft ze meteen een lekkere oosterse smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig