Thaise rode curry
Zelfgemaakte currypasta, kip, groente en rijst... Vol smaak en pit. Deze Thaise rode curry is een weeknight dinner die indruk maakt.
660 kcal
45 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen
15 g
2
1
½
10 g
1 tl
2 tl
½ tl
1 tl
300 g
1 el
1 el
1 tl
400 ml
350 g
200 g
1
50 ml
2
Dit heb je nodig
vijzel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 10 - Allerhande kookschool
2013 nr. 04 - Vers uit Azië
december 2025 - december 2025
december 2024 - december 2024
Pel de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode pepers en sjalotten in dunne ringen. Snijd een 0.5 cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Hak de takjes van de koriander fijn en bewaar de blaadjes voor later.
Doe het zout en korianderzaad in de vijzel en stamp tot pulp. Voeg het citroengras en de koriandertakjes toe, stamp fijn en doe alles in een kom. Stamp de rode peper fijn en voeg toe aan de kom. Herhaal met de knoflook, gember en sjalotten. Voeg elk gestampt ingrediënt telkens apart van elkaar bij het koriandermengsel. Voeg als laatste de laos en het paprikapoeder toe aan de kom en meng erdoor.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een wok. Doe de currypasta erbij en bak 3-4 min. Voeg de vissaus, suiker en kokosmelk toe en laat 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne plakken en voeg toe aan de saus. Laat 15 min. garen op laag vuur.
Snijd ondertussen de sperziebonen en paprika in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de curry en schenk het water erbij. Kook nog 6-8 min. tot de groente beetgaar zijn. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp helft van de groene schil en pers deze helft uit. Snijd de rest van de limoenen in parten. Breng de curry op smaak met het limoensap.
Garneer de curry met de achtergehouden korianderblaadjes en het citroenrasp. Serveer met de rijst, koriander en de limoenparten.
- bereidingstipJe kunt voor de currypasta ook alles fijnmalen in een kleine keukenmachine.
- bereidingstipAls je een grote vijzel hebt, kun je alle fijngewreven ingrediënten erin laten zitten en de pasta op het laatst mengen met het koriandermengsel.
- variatietipHou je niet zo van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de pepers voordat je ze verder verwerkt. Wil je het extra pittig hebben dan kun je meer rode pepers of chilivlokken toevoegen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Thaise rode curry
Zelfgemaakte currypasta, kip, groente en rijst... Vol smaak en pit. Deze Thaise rode curry is een weeknight dinner die indruk maakt.

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode pepers en sjalotten in dunne ringen. Snijd een 0.5 cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Hak de takjes van de koriander fijn en bewaar de blaadjes voor later.
Doe het zout en korianderzaad in de vijzel en stamp tot pulp. Voeg het citroengras en de koriandertakjes toe, stamp fijn en doe alles in een kom. Stamp de rode peper fijn en voeg toe aan de kom. Herhaal met de knoflook, gember en sjalotten. Voeg elk gestampt ingrediënt telkens apart van elkaar bij het koriandermengsel. Voeg als laatste de laos en het paprikapoeder toe aan de kom en meng erdoor.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een wok. Doe de currypasta erbij en bak 3-4 min. Voeg de vissaus, suiker en kokosmelk toe en laat 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne plakken en voeg toe aan de saus. Laat 15 min. garen op laag vuur.
Snijd ondertussen de sperziebonen en paprika in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de curry en schenk het water erbij. Kook nog 6-8 min. tot de groente beetgaar zijn. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp helft van de groene schil en pers deze helft uit. Snijd de rest van de limoenen in parten. Breng de curry op smaak met het limoensap.
Garneer de curry met de achtergehouden korianderblaadjes en het citroenrasp. Serveer met de rijst, koriander en de limoenparten.
bereidingstip:Je kunt voor de currypasta ook alles fijnmalen in een kleine keukenmachine.
bereidingstip:Als je een grote vijzel hebt, kun je alle fijngewreven ingrediënten erin laten zitten en de pasta op het laatst mengen met het koriandermengsel.
variatietip:Hou je niet zo van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de pepers voordat je ze verder verwerkt. Wil je het extra pittig hebben dan kun je meer rode pepers of chilivlokken toevoegen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
15 g verse gember
2 rode pepers
1 sjalot
½ koelverse sereh citroengras
10 g verse koriander
1 tl zout
2 tl korianderzaad
½ tl gemalen laos
1 tl milde paprikapoeder
300 g pandanrijst
1 el kokosolie
1 el vissaus
1 tl kristalsuiker
400 ml kokosmelk
350 g scharrelkipdijfilet
200 g verse sperziebonen
1 rode paprika
50 ml kraanwater
2 biologische limoenen
Dit heb je nodig
vijzel




