Thaise rode curry

Zelfgemaakte currypasta, kip, groente en rijst... Vol smaak en pit. Deze Thaise rode curry is een weeknight dinner die indruk maakt.

660 kcal

45 min. bereiden

zeer pittig

4/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • vijzel


2014 nr. 10 - Allerhande kookschool

2013 nr. 04 - Vers uit Azië

december 2025 - december 2025

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Pel de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode pepers en sjalotten in dunne ringen. Snijd een 0.5 cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Hak de takjes van de koriander fijn en bewaar de blaadjes voor later.

  2. Doe het zout en korianderzaad in de vijzel en stamp tot pulp. Voeg het citroengras en de koriandertakjes toe, stamp fijn en doe alles in een kom. Stamp de rode peper fijn en voeg toe aan de kom. Herhaal met de knoflook, gember en sjalotten. Voeg elk gestampt ingrediënt telkens apart van elkaar bij het koriandermengsel. Voeg als laatste de laos en het paprikapoeder toe aan de kom en meng erdoor.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een wok. Doe de currypasta erbij en bak 3-4 min. Voeg de vissaus, suiker en kokosmelk toe en laat 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne plakken en voeg toe aan de saus. Laat 15 min. garen op laag vuur.

  5. Snijd ondertussen de sperziebonen en paprika in stukken van 3 cm. Voeg toe aan de curry en schenk het water erbij. Kook nog 6-8 min. tot de groente beetgaar zijn. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp helft van de groene schil en pers deze helft uit. Snijd de rest van de limoenen in parten. Breng de curry op smaak met het limoensap.

  6. Garneer de curry met de achtergehouden korianderblaadjes en het citroenrasp. Serveer met de rijst, koriander en de limoenparten.

  • bereidingstipJe kunt voor de currypasta ook alles fijnmalen in een kleine keukenmachine.
  • bereidingstipAls je een grote vijzel hebt, kun je alle fijngewreven ingrediënten erin laten zitten en de pasta op het laatst mengen met het koriandermengsel.
  • variatietipHou je niet zo van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de pepers voordat je ze verder verwerkt. Wil je het extra pittig hebben dan kun je meer rode pepers of chilivlokken toevoegen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Thaise rode curry

Zelfgemaakte currypasta, kip, groente en rijst... Vol smaak en pit. Deze Thaise rode curry is een weeknight dinner die indruk maakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig