Rode curry-pasta maken

Iedere Thaise familie heeft een eigen curryrecept. En jij nu ook!

40 kcal

15 min. bereiden

zeer pittig

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode pepers

    rode pepers

  • 1 stengel koelverse sereh citroengras

    koelverse sereh citroengras

  • 2 cm verse gember

    verse gember

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 2 theelepel kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 eetlepel vissaus

    vissaus

  • 1 eetlepel Ketoembar gemalen koriander

    Ketoembar gemalen koriander

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine


Aan de slag

  1. Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten.

  2. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker.

  3. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Rode curry-pasta maken

Iedere Thaise familie heeft een eigen curryrecept. En jij nu ook!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig