
Thaise mosselen
Thais, dus met een pepertje, roerbakgroenten en koriander.
Ingrediënten
2 personen
2 kg
verse mosselen
1
rode peper
1
limoen
3 cm
verse gember
400 g
Thaise roerbakmix
200 ml
kokosmelk
3 el
Thaise rode currypasta
2 el
verse koriander
Aan de slag
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Boen de limoen schoon. Snijd de gember en limoen in plakken. Verdeel de groenten, rode peper, gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, breng op smaak met peper. Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan af en toe (met gesloten deksel) af en toe goed om.
Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Snijd de koriander fijn. Garneer de mosselen met de koriander.
combinatietipLekker met pandanrijst.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.