Cantharellen met hoisinsaus en schelvis

Receptvideo

- 02:26 min.

Koken met cantharellen? Ga voor makkelijk met dit Aziatische wokgerecht met paddenstoelen en vis. Binnen 30 minuten klaar.

Noedels en cantharellen
Bereid 270 gram noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn. Schil 3 centimeter gember en rasp. Snijd 1 bos salade-ui in ringen en halveer de grote paddenstoelen van 400 gram cantharellen. Snijd het steeltje van 1 rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Wokken
Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wok en voeg de knoflook, gember, cantharellen en peper toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de noedels en 100 milliliter hoisinsaus toe en warm 5 minuten op laag vuur mee. Schep regelmatig om. Dep ondertussen 400 gram schelvisfilet droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een koekenpan en bak de vis 4 minuten. Keer halverwege. Schep de salade-ui door de noedels en serveer met de vis. Zo maak je cantharellen met hoisinsaus en schelvis.