Chocolade-biercake

Receptvideo

- 03:57 min.

Recept voor stoere chocoladecake met bier en een topping van gember en mascarpone. Een echte smaaksensatie!

Au bain-marie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 200 gram extra pure chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten. Dit noem je au bain-marie.

Chocolade-bierbeslag maken
Mix ondertussen 150 gram boter en 250 gram kokospalmsuiker met een mixer in een ruime kom in 5 minuten tot een romige crème. Splits 3 eieren en voeg 2 dooiers toe aan de romige crème en blijf mixen tot ze volledig zijn opgenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel en de laatste eidooier toe. Mix tot een egale crème. Spatel de gesmolten chocolade door de crème en voeg 320 gram zelfrijzend bakmeel en 200 milliliter stout bier toe. Spatel snel tot een glad beslag. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door het beslag.

Cake bakken
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer na 45 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. Steek in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat in anderhalf uur helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd 10 bolletjes stemgember fijn en meng met 250 gram mascarpone. Besmeer de bovenkant van de cake ermee. Snijd de cake in plakken en serveer. Zo maak je een chocolade-biercake.