Pappardelle met cantharellenragout en biefstuk

Receptvideo

- 03:44 min.

Probeer deze pasta met cantharellen, ook wel dooierzwammen of hanekammen. De peperachtige smaak van de paddenstoelen is erg lekker bij de biefstuk in dit recept.

Biefstuk bakken
Snipper 2 uien en snijd 1 teen knoflook fijn. Snijd 200 gram cantharellen in gelijke stukken. Schil 750 gram knolselderij en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi 300 gram biefstuk met peper en eventueel zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan. Voeg de ui toe aan de pan en fruit 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en cantharellen toe en bak 3 minuten.

Saus maken
Breng ondertussen 1 runderbouillontablet met 250 milliliter water aan de kook. Roer 30 gram bloem door het paddenstoelenmengsel en bak 1 minuut mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed tot een gebonden saus ontstaat. Voeg 125 milliliter slagroom, de rest van de bouillon en peper en zout toe. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en verwarm nog 5 minuten.

Pasta en knolselderij
Verhit ondertussen 25 gram boter in een ruime koekenpan en bak de knolselderij al omscheppend in 5 minuten op hoog vuur rondom bruin. Kook ondertussen 500 gram pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd 20 gram platte peterselie fijn en snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Serveer de pasta in grote diepe borden met de ragout. Verdeel de knolselderij erover en leg de biefstukplakjes erop. Garneer met de peterselie. Zo maak je pappardelle met cantharellenragout en biefstuk.