Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

835 kcal

25 min. bereiden

4.4/5

(108)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2019 week 21-22 - 2019 week 21-22

Allerhande Box Week 6 2019 - Allerhande Box Week 6 2019

Allerhande Box Week 47 2019 - Allerhande Box Week 47 2019

Allerhande Box Week 29 2019 - Allerhande Box Week 29 2019

Aan de slag

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Pel de tenen knoflook en doe samen met de walnoten, chilipeper, ⅔ van de Parmezaanse kaas en de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

  2. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een grote pan in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de pasta toe.

  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

  4. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet iets slinken. Voeg de walnotensaus toe en breng aan de kook. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.

  5. Giet de pasta en snijbonen af en meng met de walnotensaus. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

  • bereidingstipHet biefstukvocht op het bord zou je toe kunnen voegen aan de saus voor nog wat extra smaak.

Wat vond je van dit recept?

Pappardelle met biefstuk en romige walnoten-spinaziesaus

Met mals gebakken biefstuk, spinazie en een romige saus van geroosterde walnoten maak je een restaurantwaardig pastagerecht

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig