Vissentaart

Receptvideo

- 03:28 min.

Deze vissentaart is ideaal om gezellig samen met je kinderen te maken. Laat ze lekker kliederen met slagroom en beslag en daarna de taart versieren met marsepeinen zeedieren. Hoe je de taart precies maakt, zie je in deze stap voor stap receptvideo.

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met wat boter.

Taartbeslag
Bereid 450 gram cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 gram boter, 3 eieren en 50 milliliter volle melk. Gebruik eerst een garde om stuiven te voorkomen. Neem daarna een mixer. Schenk het beslag in de springvorm en bak in ongeveer 45 minuten onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.

Bestrijken met slagroom
Klop 500 milliliter slagroom stijf met 3 eetlepels fijne kristalsuiker. Spatel er 1 theelepel blauwe kleurstof door. Snijd de cake horizontaal doormidden met een broodmes. Bestrijk de onderste helft met de helft van de slagroom en leg de bovenste helft erop. Bestrijk de taart helemaal met de rest van de slagroom.

Taart versieren
Snijd 250 gram zeebanket in de lengte doormidden en druk met de snijkant tegen de zijkant van de taart. Bestuif het werkblad met 2 eetlepels poedersuiker en rol 300 gram marsepein uit. Knip eventueel eerst een sjabloon van zeedieren en leg deze op de marsepein. Snijd met een mesje zeedieren uit de marsepein en decoreer eventueel met andere kleuren marsepein. Versier de taart met 115 gram zure matten als zeewier, de marsepeinen zeedieren en 42 gram parels als luchtbelletjes. Zo maak je een vissentaart.