Churros maken

Instructievideo

- 01:46 min.

Allerhande laat zien hoe je Spaanse churros kunt maken. Churros (Spaanse donut) is een snack gemaakt van gefrituurd deeg.

Deeg maken
Breng water met suiker, boter en zout aan de kook. Laat de suiker oplossen en de boter smelten. Voeg, als het water kookt, in 1 keer bloem toe en roer tot een stevig deeg. Kook het minimaal 2 minuten om de melige smaak van de bloem kwijt te raken. Roer tot het gare deeg een bal vormt en loskomt van de rand van de pan. Laat even afkoelen.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer tot een glad beslag. Als je een speciale churro-pomp hebt vul je die met het deeg. Je kunt ook een spuitzak met een grote, grof gekartelde spuitmond gebruiken.

Churros frituren
Verhit een laag plantaardige olie in een niet al te diepe pan tot 180 graden. Controleer de temperatuur met een keukenthermometer.

Knijp churros van zo’n 12 cm lang. Knip ze af en leg ze op een stuk bakpapier. Laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur ze ongeveer 3 minuten of tot ze rondom mooi goudbruin zijn.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met fijne suiker en kaneel. Serveer ze zo of net als in Spanje, met dikke chocolademelk om ze in te dopen. Zo maak je churros.