Crunchy aardappelen met bospeen en spek

Receptvideo

- 02:43 min.

Een kleurrijk gerecht met krachtige smaken. Doordat je de aardappelen plet voordat ze de oven in gaan, worden ze extra krokant. Aan de slag met deze handige receptvideo. 

Aardappelen koken
Kook 800 gram iets kruimige aardappelen in 25 minuten gaar. Giet af en laat 30 minuten afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet ze met de bolle kant van een lepel, zodat ze platter worden maar niet uit elkaar vallen.

Aardappelen in de oven
Smelt 125 gram kruidenboter met knoflook in een steelpan. Besprenkel de aardappelen met de kruidenboter en bestrooi met zout. Zet de bakplaat ongeveer 30 minuten boven het midden van de oven.

Grillen
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril 150 gram katenspek in porties in 5 minuten krokant. Keer halverwege. Halveer 600 gram geschilde bospeen in de lengte. Gril de wortel in het achtergebleven bakvet 6 tot 8 minuten in de grillpan. Keer regelmatig.

Crunchy aardappelen met bospeen en spek
Neem de aardappelen uit de oven en verdeel over een grote schaal. Leg de wortels en het spek ertussen. Snijd 120 gram snackradijsjes in kwarten en snijd 25 gram bieslook grof. Verdeel over de groenten. Zo maak je cruchy aardappelen met bospeen en spek.