Crunchy croissants

Receptvideo

- 02:34 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept om tijdens Moederdag te serveren? Zoek dan niet verder, want met deze heerlijke crunchy croissants boek je gegarandeerd succes.

Crunchy croissants maken:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 10 plakjes ontdooid roomboterbladerdeeg en 3 plakjes schoudeham diagonaal doormidden. Snijd 7 plakjes Goudse extra belegen kaas elk in 4 driehoekjes. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes steeds 1 plakje ham en 2 plakjes kaas. Rol op tot croissants door de lange kant voorzichtig naar de punt toe te rollen en de uiteinden tot een maantje naar binnen te buigen.

Bestrijk 6 bladerdeegdriehoekjes elk met 1 theelepel roomkaas knoflook-kruiden en beleg elk driehoekje met een plakje salami. Rol ook op tot croissants. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 2 plakjes kaas en bestrijk in het midden met 1 theelepel tapenade van zongedroogde tomaten en rol op tot croissants.

Leg op de resterende 2 bladerdeegdriehoekjes ieder 2 plakjes kaas. Bestrooi met peper en rol op. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Zo maak je crunchy croissants.