Koude Opperdoezersoep met pancetta

Receptvideo

- 02:29 min.

Voor de fijnproevers! Dit maak je met Opperdoezer Ronde aardappelen: koude soep van aardappelen met bosui en Italiaans spek.

Bosui, aardappelen en bleekselderij
Snijd 6 bosuitjes in ringetjes. Houd het donkergroene deel apart voor garnering. Snijd 4 stengels bleekselderij in boogjes. Schil 500 gram Opperdoezer Ronde aardappelen. Snijd ze gelijke stukjes. 
Smelt 25 gram boter in een soeppan met dikke bodem. Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 minuten op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden. Voeg 100 milliliter martini bianco, 1 liter water en 3 kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 minuten koken.Soep maken

Neem de pan van het vuur. Voeg 125 milliliter slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak 50 gram pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.