Quesadilla met tonijn

Receptvideo

- 02:35 min.

Twee krokant gebakken tortillawraps op elkaar met een smeuïge vulling van tonijn en cheddar: van quesadilla’s geniet je dubbel. Eet smakelijk!

Salade
Snijd 1 bosje radijs in dunne plakjes. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Laat 300 gram mais uitlekken. Snijd 15 gram koriander fijn. Meng de radijs, het limoenrasp en -sap, de mais en de helft van de koriander in een ruime kom tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tonijn
Laat 320 gram tonijnstukken in water uitlekken. Meng de tonijn met 150 gram bruschetta tomaatsalade en 3 theelepels red hot pepersaus. Rasp 150 gram cheddar kaas. Verdeel het tonijnmengsel over 4 meergranen tortillawraps en bestrooi met de kaas en de rest van de koriander. Dek af met nog 4 tortilla’s en druk licht aan.

Quesadilla’s bakken
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan een quesadilla in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel en bak nog twee quesadilla’s.

Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salade en 125 milliliter zure room. Zo maak je quesadilla’s met tonijn.